Obilježili Svjetski dan recikliranja čistkom okoliša i sadnjom novih biljaka

Obilježili Svjetski dan recikliranja čistkom okoliša i sadnjom novih biljaka

Učenici OŠ Braće Radić, 6. d razreda sa svojom nastavnicom Lidijom Petras u susret Svjetskog dana recikliranja očistili su okoliš škole te otpad koji su prikupili odložili u spremnike za odvojeno prikupljanje otpada.

Nakon čistke okoliša škole, učenici su uz pomoć djelatnika zelenih površina u Komunalcu posadili tri nove sadnice i to voćku marelice i dvije voćke trešnje.

Uz pomoć djelatnika Komunalca, kopali su rupe, gnojili zemlju kompostom DomKo s naše Kompostane Herešin te sadili i zagrnuli sadnice, a pritom su naučili raspoznavati vrste voćaka, zašto je važno prihranjivati zemlju te koliko duboko se sade sadnice stabala, što im je objasnila naša inženjerka hortikulture Nataša Njegovec.

U sklopu ove aktivnosti pod sloganom „Sreća bez smeća“ djeca su pokazala vlastito znanje o pravilnom odvajanju i odlaganju otpada u pojedine spremnike te naučila nešto novo oko sadnje voćaka.

Dana 18. ožujka obilježava se Svjetski dan recikliranja koji ima za cilj osigurati budućnost planeta te je svaka akcija pojedinca vrlo bitna, a naši vrijedni učenici pokazali su svojim primjerom kako se odgovorno ponašati prema okolišu i kako doprinijeti očuvanju planete.