Mirko Reciklirko nagradio mališane akcije “Čepove skupi – lijekove kupi”

Mirko Reciklirko nagradio mališane akcije “Čepove skupi – lijekove kupi”

Dječji vrtić Tratinčica uključio se u humunatiranu akciju sakupljanja plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma  pod nazivom Čepove sakupi – lijekove kupi.

Djeca, roditelji i osoblje vrtića marljivo su sakupljali čepove od 19. travnja do 22. travnja 2022. godine te su ukupno sakupili 608 kg čepova. Najviše čepova sakupila je odgojna skupina Sovice s odgajateljicama Irenom Geček i Ljubicom Fijačko i to 101 kg čepova za koje je Komunalac Koprivnica pripremio i prigodne poklone.

Pobjednici ove akcije uživali su u cjelodnevnom izletu na jezeru Šoderica gdje ih je dočekao  Mirko Recklirko koji je za svakog mališana pripremio majicu „Sreća bez smeća“  i čestitao im na hvalevrijednoj akciji.

U dječjem vrtiću Tratinčica djeca od najmlađih skupina do predškolskih, recikliranju i razvrstavaju otpad, a ova akcija osim što je vrlo važna za okoliš ima i humanitarni karakter jer se na taj način pomaže Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, osnovanoj sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske.