Komunalac sudjeluje u projektu besplatnih bilježnica i radnih bilježnica za sve koprivničke osnovnoškolce ‘Veselo u školu’

Komunalac sudjeluje u projektu besplatnih bilježnica i radnih bilježnica za sve koprivničke osnovnoškolce ‘Veselo u školu’

Na današnjoj konferenciji za medije koja se uoči početka nove škole godine održala u Osnovnoj školi Braća Radić predstavljen je projekt ‘Veselo u školu’ predstavljene su besplatne bilježnice za sve učenik koprivničkih osnovnih škola.
Unazad 16 godina Grad Koprivnica osigurava besplatne školske bilježnice za sve učenike gradskih osnovnih škola uz pomoć sponzora i partnera. I ove godine osigurane su besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač te pamučne majice za prvašiće.

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će gotovo 2400 učenika, a ukupno je tiskano oko 40.000 bilježnica.

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac sponzor je ovog projekta od početka provođenja, a bilježnice će i ove godine krasiti dva vizuala Komunalca koje je prije godinu dana izradila umjetnica Andreja Živko. Vizuali su edukativnog dizajna, pa se tako jedan odnosi na Bazene Cerine kojima školarce podsjećamo na važnost bavljenja sportskim aktivnostima. Drugi je dizajn vezan uz razvrstavanje otpada pri čemu naš Mirko Reciklirko na prihvatljiv način prikazuje osnove razvrstavanja otpada. Kroz ovu edukativnu priču, želimo da naši mlađi sugrađani steknu osnovna znanja o odlaganju otpada i pojačaju svijest i brigu o okolišu.

 

Skip to content