Mirko Reciklirko i Mirka Kompostirka u posjetu Dječjem vrtiću Tratinčica

Mirko Reciklirko i Mirka Kompostirka u posjetu Dječjem vrtiću Tratinčica

Grad Koprivnica i Komunalac ovog su tjedna, nakon predstavljanja u vrtiću u Starigradu, nastavili s podjelom edukativnih materijala mališanima koprivničkih vrtića. Riječ je o materijalima nabavljenim u sklopu javnog poziva za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sva djeca vrtićkih skupina Dječjeg vrtića Tratinčica dobit će majicu kapu, bojanku, blokić i bojice s motivima dobro poznate maskote Mirka Reciklirka kojem se od ove godine pridružila i njegova nova prijateljica – Mirka Kompostirka.

Mirko i Mirka sa svakom će skupinom održati kratku radionicu pravilnog odvajanja otpada, a u do sada održanim radionicama djeca su pokazala kako itekako dobro znaju pravilno odvajati otpad te kako ove dobre navike primjenjuju u svakodnevnom životu.

Ovog tjedna održane su radionice i podjela poklona u skupinama Brzići, Ježeki i Žireki u objektu Vjeverica na Vinici, u skupini Lastavica u Reki te u skupinama Perlice i Zumići u objektu Crvenkapica. Mirko i Mirka posjetili su i skupine Pačići, Leptirići, Medeki, Špekulice, Balončići i Bube u objektu Loptica, a posjeti se nastavljaju i sljedećih tjedana.

Ukupna vrijednost projekta je 28.154 eura.

Skip to content