BicKo od sada dostupniji jednodnevnim korisnicima i turistima

BicKo od sada dostupniji jednodnevnim korisnicima i turistima

BicKo sustav, besplatni javni bicikli Grada Koprivnice kojim upravlja Komunalac, od sada je putem aplikacije Go2Bike još dostupniji i lakši a korištenje, a najnovija nadogradnja sustava usmjerena je prema jednodnevnim korisnicima i turistima. Predstavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je dogradonačelnica Ksenija Ostriž ukratko predstavila što očekuje BicKo u narednom razdoblju.

– Bicko je financiran iz nekoliko EU projekata, a kao glavni operator cijelog sustava Komunalac osigurava nam iz godine u godinu da ga zajedno sa posjetiteljima grada možemo koristiti. Vrlo je važno imati dostupne javne bicikle u svakom gradu, povećavati mrežu pješačko-biciklističkih staza i osigurati održivo kretanje po gradu uz što manju emisiju CO2. U sljedećem razdoblju isplanirali smo Bicko sustav još unaprijediti i proširiti ga na mrežu stanica ne samo na području grada nego i okolnih općina. Najviše nas veseli i ova nadogradnja sustava Bicko kojim će se olakšati dostupnost bicikala i učiniti ga jednostavnijim za korištenje – kazala je dogradonačelnica Ostriž.

Goran Međurečan, član uprave Komunalca, naglasio je kako je i do sada BicKo bio dostupan i preko već poznate web aplikacije Go2bike koja sada nudi više mogućnosti.

– Svi novi korisnici mogu se  registrirati preko aplikacije, unijeti podatke s bankovne kartice koja služi samo kao pokriće za osobne podatke te koristiti sustav bez potpisivanja ugovora, skeniranjem QR koda na bicikl koji žele koristiti. Sustav na taj način identificira korisnika i bicikl te bilježi njegovu GPS lokaciju, a isto tako i prepoznaje trenutnu raspoloživost bicikala na stanicama – kazao je Međurečan.

Robert Gadanec, poslovođa javnog parkinga i prijevoza u Komunalcu, okupljenima je objasnio kako radi aplikacija Go2Bike te predstavio nove mogućnosti najma bicikala. Detaljne upute o tome kako koristiti BicKo putem aplikacije Go2Bike pogledajte OVDJE.