Zelena čistka 2023. – POZIV

Zelena čistka 2023. – POZIV

Grad Koprivnica i ove godine organizira Zelenu čistku – akciju čišćenja divljih odlagališta otpada. Čistka će se održati 22. travnja 2023. godine (subota) s početkom od 9.00 sati, dok je okupljanje sudionika predviđeno u 8.30 sati na Sajmištu (kod nekadašnje vage).

Ove godine čistit će se tri lokacije, dvije u prigradskom naselju Draganovec i jedna u prigradskom naselju Kunovec Breg.

Toga dana obilježava se i Dan planeta Zemlje, što je ujedno dodatan poticaj za organizaciju ove hvalevrijedne aktivnosti. Naime, Koprivnica je doista odličan primjer dobre prakse kada govorimo poticanju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom, a sve s ciljem očuvanja okoliša i prirode. U prilog tome najbolje govore podaci o količini prikupljenog razvrstanog otpada.

Akcija je ove godine i dio projekta „Od izvora do mora“ te ovisno o broju okupljenih volontera i količini prikupljenog otpada je moguće osvojiti nagradni fond za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje.

Pozivaju se građani da se pridruže čišćenju divljih deponija te budu dio ove hvalevrijedne akcije. Prijave se mogu napraviti putem maila hrvoje.ruzic@koprivnica.hr. Svim sudionicima osiguran je prijevoz do lokacije, osvježavajuće piće, rukavice, gablec…

Lokacije:

  • Draganovec – Petrov dol, k.č.br. 13576/3 k.o. Koprivnica (deponij poslije nerazvrstanog puta prema Bakovčici),
  • Draganovec – k.č.br. broj 7103/1 k.o. Koprivnica (deponij koji se nalazi uz nerazvrstanu cestu NC 250 – između Draganovca i Bakovčice),
  • Kunovec Breg – Ulica Leptan pored k.č.br. 518. k.o. Kunovec Breg (divlji deponij koji se nalazi blizu kućnog broja 14).