Učenice iz Slovačke na praksi u Komunalcu

Učenice iz Slovačke na praksi u Komunalcu

Maria Duracova i Sara Ostralucka, učenice iz Slovačke, boravile su u Srednjoj školi Koprivnica tijekom dva tjedna, a u sklopu posjeta, odradile su i praksu u Komunalcu.

Učenice su bile pod mentorstvom i radile pod nadzorom Matije Torma, direktora sektora Ljudski potencijali, pravo i opći poslovi, te su upoznate sa najznačajnijim poslovnim procesima organizacije. Učenice su također s ostalim zaposlenicima obišle sve sektore i radne jedinice, a budući da studiraju poslovnu ekonomiju, najviše su se fokusirale na poslovni dio.

U dva tjedna djevojke su upoznale grad te su zaključile kako je ovaj posjeto bio vrlo dobro iskustvo te su naučile mnogo o tome kako grad funkcionira. Primjerice, naglasile su kako komunalne djelatnosti nisu ‘obični’ servis građanima nego se u Koprivnici otišlo korak dalje – besplatni bicikli, javni prijevoz BusKo, lijepo uređene zelene površine i slično.

Kako kažu, Koprivnica je odličan primjer kako javni sektor mora funkcionirati, ali da se Grad i njegove tvrtke trude da dodatno poboljšaju život građanima.

– Posjetile smo kompostanu gdje dobro funkcionira prikupljanje i obrada biootpada, groblje je vrlo održavano i to se vidi na svakom koraku. Zatim solarna elektrana na zgradi javnih bazena, pa bicikli koje smo svakodnevno koristile… zaista je puno toga što našem gradu Detvi ne postoji – zaključila je Maria.