Hartmann i Komunalac u zajedničkom projektu društveno odgovornog poslovanja

Hartmann i Komunalac u zajedničkom projektu društveno odgovornog poslovanja

Zajednički projekt Komunalca i tvrtke Hartmann koji je u proljeće započeo sadnjom voćaka i sijanjem cvjetne livade dobio je svoj nastavak.

Naime, prije dva mjeseca na velikoj zelenoj površini u krugu tvornice Hartmann posijana je cvjetna livada te je posađena voćka metodom permakulture, a ‘posao’ su obavili zaposlenici Hartmanna i skupina Zmajići iz Dječjeg vrtića Igra. Kod sadnje je korišten kompost DomKo iz Kompostane Herešin, a prvi otkos trave obavljen je u lipnju tako da su kukci koji pridonose bioraznolikosti imali vremena razmnožiti se te oprašivati cvijeće koje raste na livadi. Travu su pokosili i sakupili zaposlenici Sektora zelenih površina Komunalca te u cijeli projekt uključili još jednog partnera – Udrugu za terapijsko jahanje Osmijeh koja provodi programe jahanja za osobe s invaliditetom, a koja će travu koristiti za svoje konje na imanju u Peterancu.

Ova suradnja odličan je primjer lokalnog društveno odgovornog poslovanja u kojem svi uključeni partneri pridonose zajednici, zaštiti okoliša i razvoju društva u kojem se nalaze i djeluju već godinama.