Komunalac u suradnji s Carlsbergom posadio nova stabla u parku Taraščice

Komunalac u suradnji s Carlsbergom posadio nova stabla u parku Taraščice

U sklopu mreže inicijativa „Zajedno prema Nula i iznad“ Carlsberg je nabavio i u suradnji s Komunalcem posadio nova stabla koja će krasiti park Taraščice u gradu Koprivnica.

Sadnji se pridružio  predsjednik Uprave Carlsberg Croatie, Marcin Burdach te inženjerka horitikulture Komunalca, Nataša Njegovec koji su zajedno s djelatnicima zelenih površina posadili dva stabla crveno lisnih ukrasnih šljiva.

„U našoj kompaniji posvećeni smo održivosti i preuzimanju odgovornosti za naš utjecaj na okoliš. Ponosni smo što smo sjedište naše tvrtke upravo u Koprivnici, ekološki osviještenom gradu čije se vrijednosti u potpunosti poklapaju s našima. Sretni smo što Koprivnicu nazivamo svojim domom i zato cijenimo svaku priliku da doprinesemo nastojanjima za zeleniju i održiviju budućnost grada.“, poručio je predsjednik uprave Carlsberga Marcin Burdach.

Prilikom sadnje koristio se kompost DomKo kojim se obogatila zemlja i mladim stablima se na taj način omogućilo lakše ukorjenjivanje na novom mjestu, a ujedno, stabla su dobila sve potrebne hranjive tvari.
Nova stabla upotpunit će biljni fond hortikulturnog uređenja, a svojim crvenim listovima krasit će zelenu površinu parka Taraščice.

Nakon sadnje predsjednik Uprave Carlsberg Croatie, Marcin Burdach posjetio je Smutek – domaći kutek i kušao domaće slane i slatke specijalitete.

Mreža inicijativa koje poduzimaju u Carlsberg Croatia dio je globalnog programa održivosti Carlsberg Grupacije „Zajedno prema NULA i iznad“. Program obuhvaća šest ključnih područja u kojima teže prema nuli – NULA ugljičnog otiska, NULA rasipanja vode, NULA neodgovorne konzumacije alkohola i kultura NULA nezgoda na radu, NULA otiska u poljoprivredi i NULA ambalažnog otpada. Kako bi ostvarili zadane ciljeve u Carlsbergu kontinuirano ulažu u održiva rješenja i modernizaciju pivovare.