Smutek u projektu Zdravog doručka u OŠ Đuro Ester

Smutek u projektu Zdravog doručka u OŠ Đuro Ester

Smutek – domaći kutek, restoran brze prehrane kojim upravlja Komunalac u sklopu Dječjeg tjedna uključio se u projekt Zdravog doručka sa svojim Smutek radionicama.

Inicijativu nacionalnog Tjedna školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo, a cilj je kroz zabavne i djeci bliske aktivnosti popularizirati naviku svakodnevnog doručka i uključivanja voća i povrća u svakodnevni jelovnik.

Na današnjoj radionici u OŠ Đuro Ester sudjelovali su 1. razredi s učiteljicama Majom Sinjeri i Biserkom Knez, a radionici se pridružila i ravnateljica Sanja Prelogović.

Školarci su imali priliku naučiti kako kombinirati namirnice za smoothie. Uz pomoć mališana pripremili smo voćne i povrtne smoothie u raznim kombinacija. Odabrani su najbolji recepti za zdravlje u čaši i doručak pun vitamina.

Cilj nam je stvoriti jednu novu i zdravu naviku jer hranjivi smoothie za doručak u samo jednoj čaši može zamijeniti cijeli obrok i pružiti sve potrebne nutrijente za nastavak dana.

Često se kaže da je doručak vitalni obrok koji nas održava čitav dan, održava naš metabolizam ubrzanim, osiguravajući nam potrebnu energiju. Stoga je važno započeti dan sa zdravim doručkom.