Smutek u projektu Zdravog doručka u OŠ Podolice

Smutek u projektu Zdravog doručka u OŠ Podolice

Smutek – domaći kutek, restoran brze prehrane kojim upravlja Komunalac u sklopu Dječjeg tjedna uključio se u projekt Zdravog doručka sa svojim Smutek radionicama.

Inicijativu nacionalnog Tjedna školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo, a cilj je kroz zabavne i djeci bliske aktivnosti popularizirati naviku svakodnevnog doručka i uključivanja voća i povrća u svakodnevni jelovnik ili međuobrok.

Na današnjoj radionici u OŠ Podolice sudjelovali su učenici izvannastavnog predmeta Domaćinstvo s učiteljicom Lidijom Bogadi.

Školarci su imali priliku naučiti kako kombinirati namirnice za smoothie. Uz pomoć mališana pripremili smo voćne i povrtne smoothie u raznim kombinacija. Odabrani su najbolji recepti za zdravlje u čaši i međuobrok pun vitamina. Djeca su za svaki smoothie odabrala ime te ga ocijenili, 1. mjesto osvojio je smoothie imena Djeca MIX za kojeg su mališani sami odabrali sve sastojke.

Cilj nam je stvoriti jednu novu i zdravu naviku jer hranjivi smoothie za doručak ili međuobrok u samo jednoj čaši može zamijeniti cijeli obrok i pružiti sve potrebne nutrijente za nastavak dana.