Smutek u projektu Zdravog doručka u OŠ Braća Radić

Smutek u projektu Zdravog doručka u OŠ Braća Radić

Smutek – domaći kutek, restoran brze prehrane kojim upravlja Komunalac u sklopu Dječjeg tjedna uključio se u projekt Zdravog doručka sa svojim Smutek radionicama.

Inicijativu nacionalnog Tjedna školskog doručka pokrenuo je Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo, a cilj je kroz zabavne i djeci bliske aktivnosti popularizirati naviku svakodnevnog doručka i uključivanja voća i povrća u svakodnevni jelovnik ili međuobrok.

Na današnjoj radionici u OŠ Braća Radić sudjelovali su učenici svih prvih i četvrtih razreda, ukupno 68 učenika prvih razreda te 73 učenika četvrtih razreda.

Školarci su imali priliku naučiti kako kombinirati namirnice za smoothie. Uz pomoć mališana pripremili smo voćne i povrtne smoothie u raznim kombinacija. Odabrani su najbolji recepti za zdravlje u čaši i međuobrok pun vitamina. Djeca su za svaki smoothie odabrala ime te ga ocjenjivali.

Ovim projektom nastojimo stvoriti jednu zdravu naviku jer hranjivi smoothie za doručak ili međuobrok u samo jednoj čaši može zamijeniti cijeli obrok i pružiti sve potrebne nutrijente za nastavak dana.