Smutek na Danu hrvatskih tržnica u Osijeku

Smutek na Danu hrvatskih tržnica u Osijeku

Udruga hrvatske tržnice(UHT) na tržnici u Gornjem gradu u Osijeku, dvanaestu godinu zaredom organizirala je manifestaciju pod nazivom „Dan hrvatskih tržnica“. Cilj dugogodišnje manifestacije je promocija domaćih proizvoda koji se nude na tržnicama diljem Hrvatske.

Ovogodišnjom manifestacijom pod motomTržnice doprinose zdravlju građana i smanjenju bacanja hrane!“ željelo se dati doprinos zdravoj prehrani građana, smanjenju bacanja hrane i podržavanju domaćih proizvođača hrane.

Upravo tim konceptom vodi se i Smutek – domaći kutek koji se predstavio svojim voćnim i povrtnim smoothie napitcima od cikle, mrkve, mandarine, jabuke, limuna i koprive po originalnoj recepturi naših Smoothie majstora.

Ovi svježi napitci bogati su fitonutrijentima, vitaminima i mineralima, odličan su izvor bjelančevina, ugljikohidrata i zdravih masti te prirodnih vlakana. Upravo ovi napitci su izvrstan obrok za početak dana.

Iako tradicionalna manifestacija ove godine nije bila prodajnog nego samo edukativnog karaktera, privukla je veliki broj građana. Svi zainteresirani mogli su se informirati o tome kako hrana s tržnica doprinosi zdravlju građana i kako tržnice doprinose smanjenju bacanja hrane.

Mogli su, također, degustirati zdrave zelene sokove i smootie napitke od voća i povrća s hrvatskih tržnica.