Na konferenciji za medije uz program Koprivničke bajke predstavljeno božićno ruho novog trga

Na konferenciji za medije uz program Koprivničke bajke predstavljeno božićno ruho novog trga

Danas se održala konferencija za medije na kojoj je predstavljen ovogodišnji bogati program za Koprivničku bajku. Program Koprivničke bajke najavio je gradonačelnik Mišel Jakšić uz predsjednicu Uprave Natašu Tetec, zamjenicu gradonačelnika Kseniju Ostriž te inženjerku hortikulture Komunalca, Natašu Njegovec.

– Koprivnička bajka vraća se u središte Koprivnice, ono što mogu reći da ćemo imati nikad bogatiji program s nekim iznenađenjima na samome trgu. Ali, isto tako imat ćemo i nikad više okićen grad, ne samo središe već i okolne ulice. Vjerujem da će se ove godine vidjeti veliki iskorak – ističe u samom početku gradonačelnik grada Koprivnice, Mišel Jakšić.

Za božićni ugođaj i pripremu grada zadužen je Komunalac kao partner Koprivničke bajke. Grad Koprivnica ove godine zasjat će sa 100.000 lampica

 

-Ulice i trgovi grada Koprivnice i ove godine biti će ukrašeni u povodu božićno-novogodišnjih blagdana. Ukrašavanje je započelo 15. listopada, a lampice će biti zapaljene na prvu nedjelju adventa, 03. prosinca 2023. Ove godine provedena je i javna nabava za božićne dekoracije u iznosu od 100.000 eura s pdv -om tako da će novi trg zasjati u sasvim novom božićnom ruhu. Na Jelačićevom trgu najmlađe očekuje selo Djeda Mraza u raskošnom izdanju sa orašarima, saonicama, 3D božićnim kuglama sjedalicama i još mnogi drugih atraktivnih dekoracija te centralni bor visine 10 metara koji će biti okićen novim ukrasima. Na Zrinskom trgu postavljeni su i novi led ukrasi na rasvjetnim stupovima, šetnica uz Gradski park dobit će zvjezdano nebo te dekorativne ambijentalne lampe, solarno stablo zasjat će u božićnom ruhu, a uz samo klizalište postavit će se i ukrasiti 25 malih božićnih drvca te će cijeli prostor klizališta biti ukrašen poput snježnog kraljevstva. Nova fontana ispred Gradske vijećnice dobit će svoj photo point, 2D podni ukras u logu Grada Koprivnice uz bijela božićna drvca koji će zasigurno biti omiljeno mjesto za božićne foto trenutke – ističe predsjednica Uprave Komunalca, Nataša Tetec.

Gradski park kao i svake godine biti će ukrašen led lampicama na već poznatim mjestima (paviljon, led fontana u parku, avatar drvo, šetnice), a aleja uzdisaja osim zvjezdanog neba dobit će i novo božićno ruho i to cijelom svojom dužinom i zasigurno će biti omiljeni photo point za fotogeničan trenutak.

Na staroj fontani postavlja se adventski vijenac na kojem će se ovog vikenda upaliti prva svjećica.

Ukupno će biti ukrašeno osam kružnih tokova s piramidama led rasvjete. Na svakom kružnom toku je 200 metara lanca sa 2000 lampica. Na kružnim tokovima će tako ukupno biti postavljeno 1.600 metara lanca, odnosno 16.000 lampica.

Postavljeni su i led ukrasi na rasvjetnim stupovima i to ukupno 160 komada, 80 zvijezda padalica i zvončića krasiti će ulice u užem centru grada: Nemčićeva ulica, Florijanski trg, ulica Ante Starčevića, Trg Mladosti, ul. Hrvatske državnosti, ul. I. Meštrovića te ul. Željka Selingera dok će 80 novih ukrasa biti posztavljeno na rasvjetnim stupovima u ulicama Braća Radić, Bjelovarska, ul.Pavleka Miškine, Kolodvorska, Starogradska, Marofska ulica i ul. Đure Estera.

Velika božićna drvca koja su donacija naših građana već tradicionalno će biti postavljena kod Doma mladih, Bazena Cerine i centra Pevec.