Komunalac obilježio Svjetski dan recikliranja i nagradio ekološki savjesne građane

Komunalac obilježio Svjetski dan recikliranja i nagradio ekološki savjesne građane

Važnost recikliranja kao jedne od sastavnica zaštite okoliša i borbe s klimatskim promjenama u današnje vrijeme posebno je naglašena, a kao tvrtka za gospodarenje otpadom, Komunalac trajno provodi i implementira najbolja rješenja kako bi odvojeno prikupljeni otpad kod naših korisnika na kućnom pragu, na zelenim otocima, u Reciklažnom dvorištu i Kompostani Herešin u najvećoj mogućoj mjeri pripremio za recikliranje.
Kako bi podsjetio koliko je važno brinuti o okolišu, Komunalac je u povodu Svjetskog dana recikliranja nagradio po deset građana koji su svoj odvojeno prikupljeni reciklabilni otpad dovezli u Reciklažno dvorište Herešin i Kompostanu Herešin. U popodnevnim satima na redu je kreativno – edukativna radionica s roditeljima i mališanima Dječjeg vrtića Tratinčica uz Mirka Reciklirka.
Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim građanima grada Koprivnice koji savjesno odvajaju otpad i time svrstavaju grad Koprivnicu na drugo mjesto u RH kada je riječ o odvojenom prikupljanju otpada s brojkom većom od 60 posto te općinama u kojima je Komunalac koncesionar i koje bilježe sve veći postotak odvojeno prikupljenog otpada.

Vrijeme je da na prvo mjesto stavimo naš planet i obavežemo se svakog dana potrošiti dodatnih deset minuta kako bismo pravilno zbrinuli otpad. To je naša zajednička odgovornost.