Edukativnom šetnjom Gradskim parkom obilježili Svjetski dan šuma

Edukativnom šetnjom Gradskim parkom obilježili Svjetski dan šuma

Svake godine 21. ožujka obilježava se Svjetski dan šuma. Kako bi se podsjetili na važnost očuvanja šuma, Komunalac je u suradnji s dječjim vrtićem Tratinčica organizirao edukativnu šetnju Gradskim parkom sa skupinom Perlice i odgajateljicama Ivanom Jakupić i Andreom Lonjak.

Inženjer šumarstva Nikola Kolar djecu je upoznao s važnostima očuvanja biološke raznolikosti, odnosno svakog živog bića s kojim se srećemo, a obilaskom parka  djeca su imala priliku saznati koja su to najvažnija i najzanimljivija mjesta u parku. Saznali su zašto močvarni pačempres ima zračno korijenje, zašto se najveće stablo u parku zove prema jednom proljetnom cvijetu te koje je najniže stablo u parku.

Mališani su pokazali zavidno znanje o prirodi i vrstama biljaka koje rastu u parku, a najviše su zanimanja pokazali za ‘najpikastije’ stablo, čileanska araukarija koja svojim izgledom podsjeća na veliki kaktus, a poznata je i pod nazivom stablo majmunskog repa.

Nakon edukativne šetnje parkom Smutek – domaći kutek pripremio je smoothie napitke te okrijepio mališane zdravim obrokom.

Ovom edukativnom šetnjom naglašena je važnost biološke raznolikosti s ciljem razvijanja svijesti o zaštiti prirode i očuvanjem okoliša počevši od najmlađih.