Komunalac donirao računalnu opremu Udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije

Komunalac donirao računalnu opremu Udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije

Dana 21. ožujka, Komunalac je donirao računalnu opremu (četiri računala i monitora te računalnu periferiju) Udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije.

 Ova donacija prvenstveno je nastala kako bi pomogli Udruzi u poboljšanju njihovih radnih uvjeta, ali i kako bismo očuvali naš planet Zemlju i prirodu koja nas okružuje. Ovom lijepom gestom cilj nam je razvijati partnerske odnose u zajednici i zajedničkim snagama utjecati na stvaranje društva jednakih mogućnosti.

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije kontinuirano djeluje od 1954. godine kao socijalno-humanitarni oblik udruživanja slijepih osoba radi zaštite i promicanja njihovih prava i zajedničkih ciljeva. Osnovne djelatnosti Udruge su pružanje socijalne usluge osobne asistencije – videće pratnje, educiranje videće okoline o potrebama i mogućnostima slijepih osoba, psihosocijalna rehabilitacija slijepih osoba s ciljem njihovog osamostaljivanja i deinstitucionalizacije, pružanje pomoći članovima Udruge prilikom ostvarivanja prava iz sustava socijalne i zdravstvene skrbi, školovanja, rehabilitacije i zapošljavanja, ostvarivanje njihovih posebnih prava, te organiziranje njihovog slobodnog vremena, društveno-kulturnog i sportskog života.