Ove godine 59 certificiranih poljoprivrednih proizvođača na koprivničkoj tržnici

Ove godine 59 certificiranih poljoprivrednih proizvođača na koprivničkoj tržnici

I ove godine koprivnička tržnica je u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Gradom Koprivnicom certificirala prodavače koji sve svoje voće i povrće koje prodaju na tržnici proizvode na svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Ove godine ih je naviše do sada, čak 59, a svi oni primili su certifikat te majicu i pregaču s logom Certificirane seljačke tržnice koji ih razlikuju od ostalih prodavača na tržnici.

Na podjeli se okupljenima obratila Nataša Tetec, predsjednica uprave Komunalca, zahvalila je svima koji već godinama rade na gradskoj tržnici te čestitala svim dobitnicima certifikata. Kako je naglasila, prve godine provođenja ovog projekta (2013.) obuhvatila je 26 proizvođača, a sada imamo zavidan broj onih koji garantiraju da su proizvodi domaći i svježi.

Certifikate je podijelila dogradonačelnica Ksenija Ostriž uz riječi pohvale svima onima koji vrijedno rade u vrtovima, plastenicima i u podravskim poljima kako bi Koprivničanci i svi stanovnici Podravine imali uvijek dostupnu svježu i domaću hranu. Osvrnula se i na projekt nove tržnice koji će uskoro u realizaciju te naglasila kako će se na novoj tržnici uvjeti značajno poboljšati i modernizirati, dok će za vrijeme radova tržnica raditi i nitko od prodavača neće biti uskraćen za svoje prodajno mjesto.

Skip to content