Komunalac dobio priznanje za uspješan rad i doprinos na području održavanja zelenih površina

Komunalac dobio priznanje za uspješan rad i doprinos na području održavanja zelenih površina

Komisija za nagrade i priznanja Grupacije održavanja zelenih površina poduzeću Komunalac d.o.o. dodijelila  je Priznanje za uspješan rad i doprinos na području komunalne djelatnosti održavanja javnih zelenih površina u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu.

Priznanje je svečano dodijeljeno 20. lipnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori u okviru događanja  „Zeleni gradovi, pametna budućnost“, a nagradu je preuzela članica Uprave Komunalca, Dubravka Horvat sa svojim suradnicama.

Ovo priznanje samo je poticaj da budemo još kreativniji i inovativniji u stvaranju novih zelenih oaza koje će doprinijeti očuvanju bioraznolikosti, ali i pružati građanima prostor za opuštanje, rekreaciju i bijeg od svakodnevnog stresa.

Projektom sadnje po principu permakulture za koji je Komunalac dobio nagradu „Zeleni leptir“ promicat ćemo sadnju u skladu s prirodom i po pravilima prirode te zajedno sa svim generacijama, počevši od najmlađih, saditi i stvarati smoodržive zelene oaze.

Stalna briga prepoznata je i od strane svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF Adria s kojom je Komunalac zasadio najveću „Šumu hrane“ u Hrvatskoj po principu permakulture. Ovakva održiva i inovativna sadnja te uključivanje zajednice u sami proces i rezultat sadnje daje doprinos ciljevima za održive gradove i zajednice.

Kontinuiranim stvaranjem, sadnjom u skladu s prirodom i održavanjem zelenih površina gradit ćemo i dalje zdravu i održivu zajednicu za sadašnje i buduće generacije.

Skip to content