Pčelar Zdenko Lončarić poznat je po svojem domaćem podravskom medu kojeg možete kupiti na koprivničkom placu

Pčelar Zdenko Lončarić poznat je po svojem domaćem podravskom medu kojeg možete kupiti na koprivničkom placu

Zdenko Lončarić pčelarstvom se bavi u posljednjih deset godina, a na Gradskoj tržnici u Koprivnici svoje kvalitetne proizvode nudi u zadnje tri godine.

– Radi se o cvjetnom, bagremovom i medu koji je mješavina kestena i lipe. Imam i tzv. medinu, odnosno imunomed koji se sastoji od meda, propolisa i cvjetnog praha, a koji je odličan za imunitet – kazao je Zdenko.

Kakao kaže, ove godine pčelari imaju puno repičinog meda koji je izvrsne kvalitete i svojstava, no građani ga nepravedno izbjegavaju jer brzo kristalizira. – Trenutno imam 108 košnica, to je prilično velik broj, a s obzirom na to da mi je pčelarstvo hobi, za sada mi je to dovoljno. Posla s pčelama ima tijekom cijele godine, a svake se godine pčele različito ponašaju, ovisno o vremenskim uvjetima, tako da i mi pčelari moramo postignuti određeni suživot s pčelama kako bismo razumjeli te promjene i na vrijeme reagirali – veli Zdenko.

Građanima savjetuje da izaberu svojeg pčelara, da se sami uvjere da on zaista proizvodi med te da im pruži sve informacije koje ih zanimaju. Tada i građani mogu biti sigurni da kupuju i konzumiraju kvalitetan i zdrav med, baš onakav kakvog se može pronaći kod Zdenka na koprivničkoj Gradskoj tržnici.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata utvrdilo je da se OPG Zdenko Lončarić sa 108 košnica bavi proizvodnjom meda:bagrem, kesten, lipa, propolis, pelud.

Skip to content