Zelena tržnica

Lokacija: Đure Estera 1A, 48000 Koprivnica

Kontakt: +385 (0)48 621 392

Zelena tržnica prostire se u natkrivenom i uređenom prostoru sa 202 stola namijenjenih za prodaju voća, povrća, suhog voća i povrća, čajeva vlastite proizvodnje, meda, presadnica te cvijeća i cvjetnih aranžmana. U natkrivenom dijelu tržnice nalazi se i mliječni kiosk s rashladnim vitrinama za obavljanje prodaje suhomesnatih prerađevina, jaja, mlijeka i mliječnih proizvoda.

Stolovi se daju u zakup putem Javnog natječaja koji se provodi svake godine početkom travnja, a objavljuje se na službenim stranicama Komunalca, oglasnoj ploči Gradske tržnice i u lokalnim tiskovinama. Zakup stolova je na razdoblje od godinu dana dok se krajem rujna provodi Javni natječaj za zakup stolova za prigodnu prodaju uoči blagdana Svih svetih.

 

Svi korisnici zelene tržnice plaćaju i dnevni najam stolova po dolasku.

Na zelenoj tržnici trgovinu mogu obavljati registrirane pravne i fizičke osobe osobno ili putem članova svoje uže obitelji i dužni su posjedovati sljedeću dokumentaciju:

  • Rješenje o registraciji poduzeća ili obrta
  • Rješenje o upisu u Upisnik o poljoprivrednoj proizvodnji ili dokument da su podnijeli zahtjev za upis ili iskaznicu OPG-a
  • Rješenje o upisu prodavača voćem i povrćem

U sklopu zelene tržnice nalazi se parkiralište za koje korisnici mogu kupiti mjesečnu parkirnu kartu na blagajni Komunalca koja se nalazi na tržnici.

Doprema robe na prodajna mjesta na zelenoj tržnici može se obavljati od 7,00 do 9,00 sati i u tijeku radnog vremena, a u slučaju nadopune asortimana, ručnim kolicima koja se nalaze na tržnici.

Za sve informacije Uprava tržnice stoji na raspolaganju od ponedjeljka do subote od 7,00 do 15,00 sati.