GKP Komunalac obilježio 57. godišnjicu

27. travnja 2015 godine GKP Komunalac obilježio je 57. obljetnicu svog postojanja.
Uz prigodan program predstavljeni su novi internet servisi Komunalca: Tražilica pokojnika i nove web stranice poduzeća.

DSC_0023 rDSC_0028 rDSC_0041rDSC_4773rDSC_4769rDSC_0011r
Tražilica pokojnika omogućuje korisnicima da putem interneta pretraže bazu podataka o pokojnicima. Dovoljno je da se upiše ime i prezime pokojnika te se na karti prikazuje na kojem od pet groblja se nalazi pokojnik i svi potrebni podaci kako bi se našlo mjesto na kojem je pokojnik pokopan.
Na novim web stranicama korisnici usluga moći će lakše i brže doći do informacija o uslugama Komunalca. Kao novitet stranice predstavljen je centar za korisnike u kojem će korisnici moći pristupiti svim potrebnim obrascima i informacijama koje će im olakšati komunikaciju s našim službama.
Već dugi niz godina Komunalac ima uhodani sustav upravljanja kvalitetom i okolišem te posluje prema ISO standardima 9001 i 14001 što se i ove godine revidiralo, a osim toga dobio se i novi certifikat sustava upravljanja pogrebnim uslugama prema Europskoj normi EN15017.
U sklopu prigodnog programa predstavljen je i novi zaštitni lik koji je osmišljen i stvoren u projektu „Recikliraj“ – Mirko Reciklirko na kojem će poduzeće Komunalac temeljiti cijelu kampanju o važnosti recikliranja i odvojenog prikupljanja otpada.
U sklopu projekta „Recikliraj“ održana je i Eko kreativna radionica u kojoj su u suradnji s Komunalcem sudjelovali učenici 2c razreda Osnovne škole Đuro Ester, učiteljica Lidija Bogadi i roditelji. Na radionici su izrađeni razni odjevni predmeti od starog papira, vreća, čepova i ostalog otpadnog materijala te je održana Eko revija na kojoj su učenici predstavili svoje maštovite kreacije.
U eko reviju uključila se i  mlada koprivnička tvrtka Donnel koja je izradila haljinice od papira.