Tražilica pokojnika preko koda i web aplikacije

Osim na web stranici Komunalca od sada do lokacije pokojnika možete doći putem nove web GIS aplikacije ili mobitelskog skeniranja koda.
Web GIS moduli informacijskog sustava Axiom Memento® obuhvaćaju tzv. „tražilicu pokojnika“ i raspored ispraćaja koji su prvenstveno namijenjeni građanima i služe im za omogućavanje snalaženja na groblju i uvid u aktualne informacije.

Upisivanjem imena i prezimena preminule osobe aplikacijom se jednostavno pronalazi položaj grobnog mjesta (groba ili grobnice) na planu groblja. Uz podatke o pokojnicima (ime i prezime, datum rođenja i smrti, starost), na nekim grobljima dostupne su i fotografije grobova i nadgrobnih spomenika.
Podaci koji su dostupni putem Internet aplikacije svakodnevno se sinkroniziraju s uredskim geoinformacijskim sustavom za upravljanje grobljima, pa korisnici ove usluge uvijek imaju na raspolaganju aktualne podatke. Aplikacija je naročito korisna za snalaženje na groblju, jer posjetiteljima koji raspolažu pametnim telefonima pokazuje lokaciju grobnog mjesta koje žele posjetiti u odnosu na trenutnu lokaciju na kojoj se nalazi posjetitelj.
Povratne informacije o ovom servisu su vrlo pozitivne. Građani sada mogu samostalno, bez da se obraćaju referentima i drugim djelatnicima na groblju, jednostavno i brzo pronaći i posjetiti traženo grobno mjesto. Tražilica je naročito korisna onim posjetiteljima koji dolaze iz udaljenih krajeva, često i iz drugih država i nije im do sada bilo jednostavno pronaći baš sva počivališta svojih znanaca, prijatelja i rodbine koja bi željeli posjetiti, položiti cvijeće ili zapaliti svijeću.
Aplikacija je korisna i upravi groblja, odnosno djelatnicima koji rade na prikupljanju i održavanju evidencija o pokojnicima, jer ih sada građani mogu obavijestiti ako naiđu na kakvu nelogičnost ili pogrešku u postojećim evidencijama.
UPUTE ZA KORIŠTENJE APLIKACIJE:
Građani mogu putem svojih računala i tableta aplikaciji pristupiti s web stranice Komunalca.
Aplikaciji mogu pristupiti i vlasnici velikog broja pametnih telefona različitih proizvođača koji imaju podatkovnu vezu na Internet putem web servisa na GIS aplikacija  ili putem skeniranja QR kôd s poveznicom na web aplikaciju – koji je istaknut na svim oglasnim pločama Gradskog groblja u Koprivnici i prigradskih groblja.
OR kod

Ukoliko naiđete na netočne podatke, molim vas da ih prijavite na info@komunalac-kc.hr .

Skip to content