Odlični poslovni rezultati u prvih šest mjeseci 2019. godine

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Komunalca prezentirani su poslovni rezultati za prvih šest mjeseci 2019. godine (01.01. – 30.06.2019.) pri čemu je ostvaren prihod od 25.766.367,00 kuna uz istovremeni rashod od 25.513.820,00 kuna, što je dovelo do dobiti, odnosno pozitivnog poslovnog rezultata od 252.548,00  kuna za spomenuto razdoblje.

Ovo je izuzetan poslovni rezultat Uprave Komunalca s obzirom da je za isto razdoblje 2018. godine Komunalac ostvario gubitak od 3,6 milijuna kuna.

„Komunalac se potpuno prilagodio svim zakonskim regulativama gospodarenja otpadom. Povećao se i broj općina (povećana vlasnička struktura) u kojima Komunalac obavlja svoje usluge – Drnje, Koprivnički Bregi, Molve, Novigrad Podravski, Đelekovec, Legrad, Sokolovac i Koprivnički Ivanec, što je još jedan pokazatelj zajedničkog provođenja politike gospodarenja otpadom. Komunalac je preuzeo Eko bicikle od UZOR-a, osigurano je 8.500 plavih posuda za papir za kućanstva, izrađena je nova rajonizacija u cilju optimalizacije troškova, uveden je javni prijevoz – Busko te je uvedeno smart rješenje za parking – Paydo“, rekla je Tetec.



Poboljšana međusektorska suradnja i komunikacija unutar poduzeća radi što efikasnijeg obavljanja zadataka i optimalizacije procesa te niz drugih aktivnosti uvelike su pomogli u ostvarivanju pozitivnih rezultata.

Pri obavljanju svojih poslovnih aktivnosti, sukladno zakonskim obvezama Komunalac teži trajno ispunjavati potrebe i očekivanja korisnika naših usluga i ostalih zainteresiranih strana kvalitetom, kontinuitetom, pravovremenošću i točnošću uz istovremenu brigu, ispunjavanje zahtjeva i neprekidno poboljšavanje učinkovitosti sustava upravljanja posebno u odnosu na kvalitetu, očuvanje i zaštitu okoliša te sigurnosti na radu“, poručila je predsjednica Uprave Nataša Tetec.

Predsjednik nadzornog odbora Zoran Gošek  izuzetno je zadovoljan postignutim rezultatima.

„S obzirom na uloženi trud Uprave koje ovom prilikom pohvaljujem za posebne rezultate i trud koji su pokazali u restrukturiranju Komunalca i usvajanju novih djelatnosti i financijskom rezultatu koji je iznad svega dobar vjerujem da će na kraju godine biti odličan“, rekao je Zoran Gošek

S pozitivnim rezultatom Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac d.o.o. zadovoljan je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je istaknuo:

„Ono što smo najavljivali to smo i ostvarili. Komunalac je u prvom polugodištu 2019. godine na zadovoljstvo svih nas, vjerujem i u pogledu prema budućnosti, na zadovoljstvo svih građana ostvario pozitivan rezultat. Bilo je teških i nepopularnih poteza, ali tada smo utvrdili da znamo u kom smjeru idemo i što želimo ostvariti. Danas možemo reći da se ta vizija počela pokazivati kao nešto što je ostvarljivo i što je vrlo blizu.

Kad gledamo same rezultate naravno da nas veseli da je Komunalac pokazao da unatoč poteškoćama kroz koje je prolazio i dalje je apsolutni lider na komunalnim djelatnostima ne samo na području Koprivničko-križevačke županije nego i cijele sjeverozapadne regije.
S aspekta Gradske uprave očekujemo i dalje da Komunalac bude garancija visoke komunalne pokrivenosti te da Komunalac čuva visoki društveno-sportski standard.“