U ponedjeljak, 6. travnja, otvara se novo Reciklažno dvorište Herešin

U ponedjeljak, 6. travnja, otvara se novo Reciklažno dvorište Herešin

  • U ponedjeljak s radom počinje i privremeno zatvoreno Kompostište i reciklažno dvorište za građevni otpad u Herešinu

Ovog ponedjeljka, 6. travnja, s radom počinje novo Reciklažno dvorište u Herešinu, Ulica hrvatske državnosti 94, a ponovno se za građane otvara i privremeno zatvoreno Kompostište i reciklažno dvorište za građevni otpad u Herešinu.

Pozivamo sve građane grada Koprivnice, prigradskih naselja i općina u kojima odvoz otpada obavlja GKP Komunalac da prikupljaju korisne sirovine za daljnju oporabu te ih dovezu u reciklažno dvorište već razvrstane kako bi se brže i lakše zbrinule u odgovarajuće spremnike, a sve s ciljem smanjenja količina preostalog miješanog otpada koji se zbrinjavanja na odlagalištu u skladu s načelima održivog gospodarenja otpadom.

Preuzimanje otpada na Reciklažnom dvorištu Herešin besplatno je za sve građane kojima odvoz otpada obavlja GKP Komunalac.

U reciklažnom dvorištu u Herešinu radit će dvoje zaposlenika koji će građane uputiti kako pravilno odložiti odvojeno prikupljeni otpad, a mole se građani da pripreme osobne iskaznice kako bi se evidentirale količine odvojeno prikupljenog otpada što smo dužni raditi sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Podsjetimo, vrijednost izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta koji se prostire na 2700 prostornih metara je 5,2 milijuna kuna od čega je 85 posto iznosa sufinancirano iz Kohezijskog fonda Europske unije, dok je ostatak osigurao Grad Koprivnica.

Nakon što je 23. ožujka privremeno zatvoreno Kompostište i reciklažno dvorište za građevni otpad u Herešinu, ono će ponovno početi s radom od ponedjeljka, 6. travnja.

Građani kojima uslugu odvoza komunalnog otpada pruža Komunalac besplatno mogu na Kompostište dovesti dvije autoprikolice biorazgradivog otpada (cca 2 m³) i jednu autoprikolicu (cca 1 t) građevnog otpada mjesečno.

 

RADNO VRIJEME RECIKLAŽNOG DVORIŠTA (Ulica hrvatske državnosti 94, Herešin)

RADNI DAN: OD 9 DO 16 SATI

SUBOTA: OD 8 DO 13 SATI

KONTAKT: 048/649-348

 

RADNO VRIJEME KOMPOSTIŠTA (Marovska 22, Herešin)

PONEDJELJAK: OD 7 DO 19 SATI

UTORAK – PETAK: OD 7 DO 15 SATI

SUBOTA: OD 8 DO 13 SATI

KONTAKT: 048/636-008

 

Molimo građane da se pridržavaju mjera socijalnog distanciranja i higijene prilikom dolaska na reciklažno dvorište i kompostište te pričekaju na ulazu dok jedna stranka ne izađe.

 

DOBRO JE ZNATI

Plan gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. do 2022. godine predviđa da se do 2022. godine odvaja 60% mase komunalnog otpada. Grad Koprivnica trenutno je na 51% i na taj način već zadovoljava EU norme.

Lani je na odlagalište otpada odloženo 512 tona manje nego godinu ranije, a na reciklažnom dvorištu zaprimljeno je 43 tone korisnog otpada više nego godinu ranije.