Građani upoznali park i zanimljive vrste koje tamo rastu

Građani upoznali park i zanimljive vrste koje tamo rastu

Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj Komunalac je obilježio edukativnom šetnjom centralnim gradskim parkom. Okupljeni građani uživali su u predavanju Nataše Njegovec, inženjerke hortikulture u Komunalcu, a okupljenima je predstavila najzanimljivije biljke i stabla koje već godinama, neka više i od 110 godina, krase koprivničku zelenu oazu u središtu grada.

– Revitalizacija parka koju smo napravili prije par godina unijela je mnogo novosti, neke smo stvari vratili na staro, a sadnja se nastavlja svake godine pa smo tako ove godine posadili već 29 novih stabala, a uz to i tisuće komada proljetnog i ljetnog jednogodišnjeg svijeća – rekla je Nataša Njegovec.

Tulipanovac je najviše stablo u parku i visoko je 35 metara, a naniži je dud koji je, iako prilično vremešan, visok tek 1,2 metra. Koprivnički park dom je i posebnoj vrti crnogorice s takozvanim ‘zračnim korijenjem’ koje strši izvan razine tla, a kesteni koji rasu uz Zrinski trg ovdje se nalaze od samog formiranja parka, odnosno više od 110 godina. Građani koji su nam se pridružili u šetnji imali su mnoštvo pitanja o pojedinim vrstama, ali i bogatoj povijesti parka koji godinama pruža zeleno utočište građanima, a o kojem danas brine 30-ak zaposlenika Komunalca iz Sektora zelenih površina.