Obrt Latica uoči blagdana Svih svetih nudi raznovrsne cvjetne aranžmane od svilenog cvijeća

Obrt Latica uoči blagdana Svih svetih nudi raznovrsne cvjetne aranžmane od svilenog cvijeća

Cvjećarsko-aranžerski i proizvodni obrt Latica na koprivničkom placu već je godinama mjesto s kvalitetnim cvjetnim aranžmanima za groblje. Počeli su s prodajom na stolu, a kasnije se preselili u kiosk u nastavku zelenog dijela tržnice. Zdenka Karlović sa svojim kćerima stvara raznovrsne cvjetne aranžmane isključivo od svilenog cvijeća, a pritom vodi brigu da aranžmani budu stabilni i dobro učvršćeni kako ih sa spomenika ne bi srušio vjetar.

– Uvijek u ponudi imamo razne vrste aranžmana po veličini, stilu i količini utrošenog materijala, a već i znamo što kupci najviše traže pa i to uzimamo u obzir kod kreiranja aranžmana – rekla je Zdenka koja je vođenje obrta prenijela na kćer Sonju, no i dalje je aktivna u ovom obiteljskom poslu i vrlo dobro znano lice na tržnici.

Kako kaže, svileno cvijeće vrlo je zahvalno za grobljanske aranžmane jer je dugotrajnije od plastičnog ili nekog drugog materijala, a isto tako i neke boje su dugotrajnije od drugih.

– Ove godine vrlo su popularne ljubičasta i boja ciklame, a kad kupci pitaju za preporuku oko toga koja će boja biti što dugotrajnija, uvijek savjetujem žutu, narančastu i ružičastu. Isto tako, naše aranžmane može se oprati vodom te im i na taj način produljiti vijek trajanja – zaključila je Zdenka.