Otvorena nova sportska dvorana kod Osnovne škole Đuro Ester

Otvorena nova sportska dvorana kod Osnovne škole Đuro Ester

Danas, 5. svibnja otvorena je novoizgrađena sportska dvorana u sklopu Osnovne škole Đuro Ester Koprivnica. Radovi na izgradnji započeli su u listopadu 2020. godine, a završeni su u travnju ove godine. Investitor izgradnje dvorane je Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica. Vrijednost izgradnje iznosi 10,5 milijuna kuna bez PDV-a, dok je vrijednost opremanja iste 750 tisuća kuna bez PDV-a.

U ove 62 godine od kada postoji školska zgrada mnogi ljudi imali su ideju izgraditi na ovom mjestu školsku dvoranu. Danas je došao dan kada otvaramo našu željenu dvoranu za naših 745 učenika i to zahvaljujući gradonačelniku i Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac te svim suradnicima – rekla je Sanja Prelogović, ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester.

Zgrada sportske dvorane sastoji se od dva dijela. Prvi je sama dvorana, a drugi su zajedničke prostorije, odnosno svlačionice, sanitarni dio i ostali popratni sadržaji. U dvorani je iscrtano pet različitih sportskih terena. Vanjske dimenzije dvorane su 54×27 metara, površine oko 1420 kvadrata i visine oko 12 metara tako da će se u njoj moći odigravati i odbojkaške utakmice. Ključna konstrukcija napravljena je od modernog materijala alucinka, a ovo je jedan od prvih projekata u Republici Hrvatskoj koji ga koristi.

Presretni smo što dvorana svojom veličinom zadovoljava održavanje nastave ali i svih sportskih događaja, što je akustična te će nam također poslužit za održavanje različitih kulturna događanja. Važno je za istaknuti kako dvorana neće služiti samo za naše učenike, ona će služiti za sve sportaše našeg grada – zaključila je ravnateljica Prelogović.

Dvoranu su rezanjem vrpce službeno otvorili gradonačelnik Mišel Jakšić i ravnateljica Sanja Prelogović.

Osnovna škola Đuro Ester je jedan od gradskih ponosa. Sve generacije koje su stvarale i razvijale ovu školu, svi učenici i djelatnici škole koji sada borave u njoj te sve buduće generacije zaslužile su ovu dvorani. Nju će također koristiti sportski rekreativci i profesionalci, odnosno svi sportaši našega grada. Najljepše je kada zajedno ostvarujemo snove, a danas je s otvorenjem naše dvorane jedan san ostvaren – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Izvođač radova bio je Radnik d.d. iz Križevaca, a ispred izvođača okupljenima se obratio Mirko Habijanec predsjednik Uprave. On se zahvalio investitoru na ukazanom povjerenju za posao izgradnje dvorane te je ravnateljici Prelogović uručio sliku kao uspomenu na ovaj projekt.

Svečanosti otvorenja prisustvovale su zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, članovi uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan, zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradski pročelnici, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, predstavnici učenika, roditelja i učitelja Osnovne škole Đuro Ester te svi koji su svojim radom doprinijeli izgradnji, a za prigodni program pobrinuli su se učenici i učitelji Škole.