Komunalac s Eko grupom iz OŠ Braća Radić uredio kutak za ptice i kukce

Komunalac s Eko grupom iz OŠ Braća Radić uredio kutak za ptice i kukce

Komunalac Koprivnica uključio se u realizaciju projekta povećanja bioraznolikosti učenika OŠ Braća Radić. Bilokalnik – IPA d.d., kao član grupe DS Smith, objavio je natječaj za pokretanje vlastitog projekta bioraznolikosti. Na natječaj su se prijavili učenici 1.d razreda OŠ Braća Radić. Svi učenici članovi su Eko grupe Zvončići koju vodi učiteljica Ines Turk. Oni redovito brinu o okolišu škole te su izradili slikovnicu o štednji vode, glazbala od recikliranog materijala kao i božićne poklone.

U prijavi su napisali kako žele oko svoje škole postaviti kućice za bube i ptičice, posaditi voćke, jagode, maline i borovnice u bačvama kako bi poboljšali bioraznolikost okoliša i uživali u plodovima, a njihov projekt je prepoznat i novčana sredstva dodijeljena su školi.

Prošlog tjedna projekt je uspješno realiziran, a u pomoć su priskočili zaposlenici Komunalca i inženjerka hortikulture Nataša Njegovec koja je izradila skicu uređenja, pomogla sa savjetima, a naš ‘zeleni tim’ zasadio je biljke. Komunalac je za sadnju donirao kompost prve klase DomKo, a vrijedni stolari izradili su ogradice te pomogli postaviti kućice za ptice i hotele za kukce.