Uspješno provedena akcija ‘Zasadi stablo, ne budi panj’

Uspješno provedena akcija ‘Zasadi stablo, ne budi panj’

I ove godine Komunalac se uključio u nacionalnu kampanju kolektivne sadnje stabala ‘Zasadi stablo, ne budi panj’, u sklopu koje je nastavljena sadnja voćaka u voćnjaku pored Bazena Cerine. U akciji su nam se pridružili učenici osmog i šestog razreda OŠ Đuro Ester (članovi školske francuske grupe) te učenici drugog razreda OŠ Braća Radić. Zajedno s našim zaposlenicama sa zelenih površina, posadili su ukupno 28 sadnica raznog voća.

Učenici su sami kopali rupe, gnojili zemlju kompostom DomKo s naše Kompostane Herešin te sadili i zagrnuli sadnice, a pritom su naučili raspoznavati vrste voćaka, zašto je važno prihranjivati zemlju te koliko duboko se sade sadnice stabala, što im je objasnila naša inženjerka hortikulture Nataša Njegovec.

Ove godine posebno nas je razveselilo stablo dunje koje je posađeno u prvoj kampanji koju smo provodili, a koja je već ove jeseni dala svoje prve plodove.

Ovo je treća nacionalna kapanja kolektivne sadnje u Hrvatskoj, a ove godine održava se tijekom cijelog mjeseca studenog kako bi svi sudionici imali dovoljno vremena za nabavku i sadnju raznih vrsta stabala. U ranijim kampanjama zasađeno je čak 150.000 stabala i raznih drugih sadnica.