Saniranje posljedica nevremena koje je pogodilo Koprivnicu

Saniranje posljedica nevremena koje je pogodilo Koprivnicu

Olujno nevrijeme koje je u noći s petka na subotu (27./28. svibnja) zahvatilo Podravinu, ostavilo je traga i na Koprivnici, točnije na desecima srušenih stabala na javnim površinama i u privatnim okućnicama. Velik broj stabala je oštećen, a nastradale su i grane, ograde i krovišta s kojih je vjetar nosio crijepove.

Javna vatrogasna postrojba Koprivnica izašla je na teren čim su se jaka kiša i olujni vjetar počeli smirivati, a glavna zadaća u prvim satima nakon nevremena bilo je osiguravanje prohodnosti prometnica te uklanjanje neposredne opasnosti od pada stabala ili drugih predmeta oštećenih u nevremenu. Tijekom noći na subotu i cijele subote profesionalni su vatrogasci imali ukupno 37 intervencija, od čega 19 intervencija na krovištima, 17 na uklanjanju i rušenju stabala i granja te jednu na uklanjanju ograde. Pune ruke posla imali su i dobrovoljni vatrogasci koji su također uklanjali prepreke, stabla te krovišta. DVD Koprivnica, DVD Štaglinec, DVD Jagnjedovec i DVD Reka ukupno su imali 18 intervencija, a pomagali su i dobrovoljni vatrogasci iz Legrada, Đelekovca i Sigeca.

Ovog tjedna radnici Komunalca započeli su s odvozom srušenih stabala i granja te čišćenjem javnih površina, a budući da je potrebno ukloniti veliku količinu zelenog otpada na više desetaka lokacija, posao čišćenja trajat će do sljedećeg tjedna. Iako je nevrijeme prilično jako pogodilo Koprivnicu, veće materijalne štete i ozlijeđenih osoba nije bilo.

Molimo građane za razumijevanje i strpljenje tijekom saniranja posljedica nevremena koje će trajati još nekoliko dana.