Sadili stabla u sklopu kampanje ‘Zasadi stablo, ne budi panj’ u Novigradu Podravskom

Sadili stabla u sklopu kampanje ‘Zasadi stablo, ne budi panj’ u Novigradu Podravskom

OŠ  Prof. Blaž Mađer iz Novigrada Podravskog u suradnji s Komunalcem zasadila je mlada stabla u svom parku. Birana su stabla koja svojom veličinom neće predstavljati opasnost za djecu koja borave u parku, da upotpune biljni fond koji već postoji, ali su se neka stabla zbog dotrajalosti morala ukloniti, radi sigurnosti djece.

Idejno rješenje i izbor vrsta pao je na Natašu Njegovec, dipl.ing.agr., koja je pohađala ovu školu, te je ljubav prema prirodi izgradila upravo u ovoj školi.

Odabirom vrsta zanimljivih po boji, teksturi lista, te cvatućih vrsta, zanimljivih boja i mirisa postiže se zanimljivost parka tijekom cijele godine te potiče djecu na istraživanje i uspoređivanje biljnih vrsta. No, ovo nije kraj suradnje. Već iduće godine nastavlja se podsadnja parka, jer to je proces koji nikada ne staje. A osim sadnje, Komunalac nudi i svoje znanje i iskustvo, kako bi školi olakšao održavanje parka. Zbog bogatog biljnog fonda koji se nalazi u parku oko škole, Komunalac je ponudio suradnju u edukaciji djece, kako bi djeca upoznala svoj park pomoću interaktivnih radionica na otvorenom.