Komunalac i ove godine partner programa za Praznik rada

Komunalac i ove godine partner programa za Praznik rada

Proslava Praznika rada ove godine vraća se na rekonstruirane Zrinski i Trg bana Josipa Jelačića. Uz nastupe koprivničkih glazbenika, koji su dobitnici ili su pak nominirani za nagradu Porin, zatim tamburašku večer, nastupit će i glazbena zvijezda Petar Grašo. Uz koncerte očekuje nas tradicionalni Sajam cvijeća i koprive, promocija novih proizvoda iz Carlsberg  grupacije, kulinarski show Podravke Hrana koja brine o vama, kao i nezaobilazna tradicionalna podjela prvosvibanjskog graha.

Na današnjoj konferenciji za novinare program Pan festa predstavili su gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, specijalist za korporativne komunikacije Carlsberg grupacije Doris Ravlić i predsjednik Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

– Napokon se vraćamo na naš obnovljeni trg, u naše središte koji je nakon situacije s koronom i građevinskih radova konačno spreman primiti sve naše sugrađanke i sugrađane. Vraćamo se na mjesto gdje smo svi zajedno navikli slaviti velike stvari i okupljati se u jednoj dobroj atmosferi i uopće ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Proslava Praznika rada ima posebno mjesto u povijesti grada Koprivnice i našim manifestacijama. Uz nastupe našim domaćih „porinovaca“, posjetitelji će moći uživati u svjetlosnom mapiranju, tamburaškoj večeri, podjeli prvosvibanjskog graha te nastupu Petra Graše – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Koprivnički Komunalac dugogodišnji je partner Grada u organizaciji proslave Praznika rada, a i ove godine odrađuje tehnički dio posla. Predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec iskoristila je priliku da predstavi novi KC Zvonček.

– Riječ je o komunalnom glasniku Grada Koprivnice koji je ove godine tiskan u 12 tisuća primjeraka na 24 stranice. Obrađuju se teme komunalne i zelene infrastrukture, gospodarenje otpadom i ostalim aktualnostima vezanim uz naš grad. Distribucija je krenula danas i bit će dostavljen na sve kućne adrese – kazala je Tetec.

Osvježavajuću potporu manifestaciji godinama pruža stalni partner Carlsberg Croatia.

– Naš je zadatak da nitko od posjetitelja ne ostane žedan, a tako će biti i ove godine. Mi smo izuzetno ponosni što ovaj festival već dugi niz godina nosi naziv našeg lokalnog brenda Pan, za koji znamo koliki ima značaj za Koprivnicu i okolicu. Uz našu standardnu ponudu piva Pan, pozivam vas da na manifestaciji degustirate novi okus Somersbyja marakuja/naranča – rekla je Doris Ravlić uime Carlsberg pivovare.

Direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan naglasio je da će Sajam cvijeća biti postavljen već u petak na Trgu bana Josipa Jelačića.

– Radi se o jedinstvenom sajmu jer će na njemu osim ukrasnog bilja svoje mjesto naći i kopriva. Drugim riječima, Koprivnica si iz povijesnih razloga može dozvoliti izložbu onoga što neki smatraju dračem – rekao je Labazan.

Tekst i fotografije: Grad Koprivnica