Komunalac Nemčićima čestitao na platinastom statusu Međunarodne Eko škole

Komunalac Nemčićima čestitao na platinastom statusu Međunarodne Eko škole

U utorak, 17. listopada 2023. godine u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica zasluženo je podignuta Zelena zastava čime je ova škola dobila platinasti status Međunarodne Eko škole. Svečanosti podizanja zastave prisustvovala je članica Uprave Komunalca, Dubravka Horvat.

Sve prisutne pozdravio je ravnatelj škole Darko Sočev koji je u svojem obraćanju istaknuo koliko je ponosan na ovako velik uspjeh.

„Ovo je projekt kojemu je cilj da mlađe generacije odgoji tako da briga o okolišu bude dio njihove svakodnevice. Ponosan sam na sve one koji su u tom programu sudjelovali i zato danas podižemo Međunarodnu Eko zastavu, platinastog statusa, najveći status kojeg jedna škola može dobiti. Taj status svjedoči da smo bili i ostali eko osviještena škola i škola koja kod učenika izaziva svijest važnosti očuvanja prirode i daje alate kako tu prirodu zaštititi i očuvati“, rekao je ravnatelj Sočev.

Uime gradonačelnika Grada Koprivnica i saborskog zastupnika Mišela Jakšića sve učenike i djelatnike škole pozdravila je pročelnica društvene djelatnosti Ana Mlinarić koja je čestitala školi na stjecanju platinastog statusa te im je poželjela puno uspjeha.

Prisutne je pozdravila i Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca koja je rekla kako je veseli svaka suradnja sa školom te im čestitala na statusu.

„Zahvaljujem vam na zajedničkim eko aktivnostima kojima smo zajedno doprinijeli očuvanju okoliša i našeg planeta Zemlje. Čestitam vam u ime cijele Uprave Komunalca i svih naših radnika na stjecanju platinastog statusa. A mojim čestitkama pridružuju se i naša dva lika Mirko Reciklirko i Mirka Kompostirka koji će i dalje biti glavna podrška u eko-aktivnostima. Veselimo se novim kreativnim radionicama i zelenim akcijama te sam sigurna da ćemo ih u narednom razdoblju imati još i više.“, rekla je Dubravka Horvat.

Na samom kraju, uime Udruge Lijepa Naša obratio se predsjednik Mirko Rušić koji se zahvalio na suradnji i svima koji su bili dio ove priče te im čestitao na stjecanju platinastog statusa.

Cilj programa Eko škole je ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš i održivi razvoj u sve segmente odgojno obrazovnog sustava i svakodnevni život učenika, nastavnika i drugih djelatnika škole.

Zadaća programa Eko škole je odgojiti i obučiti mlade generacije i učiniti ih osjetljivijima za pitanja zaštite prirode i okoliša, osposobiti ih za donošenje odgovornih odluka o razvitku društva u budućnosti.